2015.06.10

Ny start, nytt år. Nu är det dags att bland annat rensa datorn på gamla dokument som inte behövs. Därmed hittade jag ett dokument jag skrev dagen då jag tog mitt körkort och nu känner jag för att publicera det 2,5 månader senare:
 

Alarmet väcker mig 07:00. Jag sätter mig snabbt upp, hissar upp rullgardinen och sätter på teven; allt för att inte somna om igen. Därefter stiger jag upp och går till köket där jag gör mig några mackor och kokar kaffe. Kaffet dricker jag inte vanligtvis på morgnar men denna dag behövs koffeinet.

 

Medens jag äter frukost bläddrar jag i körkortsboken och skumläser igenom bokens vänstersidor där kort information finns. Jag håller mig sysselsatt tills vi åker iväg mot trafikverket och slipper därmed nervositeten. Nervositeten kommer istället då jag sitter i passagerarsätet och undrar om jag kommer lyckas eller ej. Jag intalar mig själv att jag kommer klara provet trots att det inte är skrivet i sten. Det får mig att må bättre.

 

Framme. Framme vid trafikskolan. Nu är det dags för fotografering. Jag ställer mig i kö och väntar i vad som känns som en kvart, men endast blev cirka 5 minuter. Illamåendet kommer då jag står i kön, tänker på hur lång tid det tar. Det är inte ofta jag är så nervös. Nu är det min tur att fota. Fotot avklarar jag snabbt, trots att jag inte är nöjd med bilden klickar jag ändå ”fortsätt”. Därefter visar jag min identifikation och sätter mig på en soffa i väntan på provet. Jag skriver till flera kompisar på facebook och frågar om de är vaken. Under sommarlov är det få som är vaken 8:21... Istället läser jag VK i ett desperat försök att bli av med illamåendet som uppstod för en stund sedan. Efter cirka 5 minuter mår jag bra och är endast lätt nervös vilket känns väldigt skönt. Provet började 5 minuter senare än planerat. När jag väl satt framför datorskärmen kändes allting helt okej.

 

Efter cirka 25 minuter är jag klar med frågorna, men eftersom jag har tid över så dubbelkollar jag att jag skrivit rätt. Nu måste jag klicka på rätta provet. Rätta. Nej. Jag vågar inte. Jo. Sen klickar jag på knappen med en ”gör det bara”-reflex. En ruta poppar upp och frågar om jag är säker. Ge dig tänkte jag. Sen tvingar jag muspekaren till ”ja” och klickar. Godkänt står det med grön stil. 

 

Det var dagen jag tog mitt körkort. 

 

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: